1o ΓΕΛ Ελληνικού

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ενδιαφέρουν

Έπαινοι Ευρωπαικής Ένωσης 2017

Tο σχολείο μας, 1ο ΓΕΛ Ελληνικού, τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον τίτλο "Σχολείο- Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". Ομοίως, έξι μαθητές μας παρέλαβαν από τα χέρια του κυρίου Αντωνακόπουλου, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, τον τίτλο "Μαθητής-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". Πρόκειται για τους: Λεωνίδα Καρασταμάτη και Θεοδώρα Χαρτοφύλαξ από την Α' τάξη, Μαριάννα Φαμπρικάρη και Θάνο Κουτσοστάθη από την Β' τάξη, και Αργύρη Σκαφιδά και Γιώργο Κυριακόπουλο από τη Γ' τάξη.  Επίσης, δύο καθηγήτριες του σχολείου μας, η κυρία Ζησάκη Μαρία και η κυρία Δόση Βασιλική έλαβαν τον τίτλο "Καθηγητής-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".  
   Η βράβευση έγινε έπειτα από την εκπόνηση εργασιών και διεξαγωγή σημαντικών δράσεων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα"Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" μεταξύ των οποίων και μία ημερίδα  η οποία διεξήχθη στις 18 Δεκεμβρίου 2018 παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και άλλων σημαντικών εισηγητών και προσκεκλημένων. 
Αντίστοιχοι τίτλοι απονεμήθηκαν μόνο σε 27 σχολεία από το σύνολο των σχολείων όλης της Ελλάδας που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.